Türkiye’nin ilk uluslararası “Yaratıcılık” etkinliği ‘Sofralar Sergisi Sanat ve Yaratıcılığı Kutlayalım’ Üçüncü Edisyonu ile bu yıl “Art of Winter-Kış ve Sanat” teması ile 4-5-6 Aralık 2024’de RIXOS Tersane Istanbul’da gerçekleşti.
‘Sofralar Sergisi Sanat ve Yaratıcılığı Kutlayalım’ projesi üçüncü edisyonu ile dünyaca ünlü etkinlik tasarımcıları, planlayıcıları ve yaratıcılık dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirerek, İstanbul’a unutulmaz bir deneyim yaşattı. 4-5-6 Aralık 2024 tarihlerinde Rixos Tersane Istanbul’da gerçekleşen sergi, “Art of Winter” temasıyla kışın büyülü atmosferini sofralara taşıdı.
‘Sofralar Sergisi Sanat ve Yaratıcılığı Kutlayalım’ projesi 4 Aralık tarihinde seçkin davetlilerin katılımı ile gerçekleşen gala ile kapılarını açtı. Dünyaca ünlü etkinlik tasarımcılarının tasarımlarını sundukları Sofralar Sergisi’nin yanı sıra, kreatif endüstrilerden önemli isimlerin bilgilerini aktardıkları konferans, global etkinlik endüstrisinin önde gelen uzmanlarından eğitimler, temalı geceler ve networking toplantılarını içeren Türkiye’nin ilk uluslararası “YARATICILIK” etkinliği ülkemizi sanat ve uluslararası etkinlik merkezi yapma hedefiyle KM Events tarafından düzenlendi. Sergi boyunca düzenlenen atölye çalışmaları, konferans ve özel etkinliklerle katılımcılar, global sektörün en güncel trendlerini yakından takip etme fırsatı buldu.
Kışın Büyülü Atmosferinde Sanat ve Sofralar Buluştu
Bu yıl sergide, Amerikan Vogue Dergisi’nin en iyi düğün planlayıcıları listesinin bir numarası Sarah Haywood, Hint düğünlerinin ihtişamını dünya haritasına yerleştiren bir isim Vandana Mohan, yenilikçi ve cesur yaklaşımıyla Avrupa etkinlik planlama sahnesinde öncü bir isim Alejandra Poupel ve Filipin etkinlik sektörünün en saygın isimlerinden biri Teddy Manuel gibi dünyanın en iyi etkinlik planlayıcıları ve tasarımcıları yer aldı. Ayrıca, ödüllü İngiliz çiçek tasarımcısı, geleneksel teknikleri modern estetikle birleştiren Paula Rooney, uluslararası üne sahip Meksikalı düğün planlamacısı Guadalupe Alvarez, New York merkezli lüks etkinliklerin önde gelen tasarım ve planlamacılarından Jen Gould, uluslararası alanda çiçek tasarımları ile tanınan etkinlik ve çiçek tasarımcısı Amie Bone ve Suudi Arabistan’daki düğün ve çiçek tasarım endüstrisinin en saygın isimlerinden biri olan Abdulaziz Alnoman da sergide eşsiz tasarımları ile yer aldı.
‘Sofralar Sergisi Sanat ve Yaratıcılığı Kutlayalım’ projesine Türk Hava Yolları resmi havayolu sponsoru, Rixos Tersane Istanbul ana mekân sponsoru, Maison Française ana basın sponsoru, Karaca Kırmızı Halı sponsoru, Jumbo Yaratıcılık sponsoru ve daha pek çok değerli pek çok marka da çeşitli kategorilerde sponsor oldu.
Bizim de takip ettiğimiz açılış daveti son derece görkemliydi. Maksimalist estetik temasıyla Hindistan’dan sofra tasarımını izlediğimiz Vandana Mohan’la tanıştık ve kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedik. Sergi kapsamında; 5 Aralık’ta düzenlenen “Yaratıcılık Konferansı”nda, yaratıcılığın etkinlik sektöründeki önemi, yeni trendler ve ilham verici hikayeler üzerine konuşmalar yapıldı, etkinlik endüstrisinin önde gelen uzmanlarından eğitimler verildi.
Yaratıcılık Konferansı’nda Master of Ceremony olarak, uluslararası lüks etkinlik ve düğün tasarımcısı Nadia Duran gerçekleştirdi. Yaratıcılık Konferansı, Diversity in Luxury platformu tarafından dünya lüks endüstrisinin en etkili 100 ismi arasına seçilen Antonio Paraiso’nun “Lükste Yaratıcılık ve Sanat” adlı ana konuşmasıyla başladı.
“Küresel Etkinlik Sektöründe Yaratıcı Etki Yaratmanın Anahtarları”, başlığında ise dünyanın en ünlü davet tasarımcılarından Sarah Haywood ve Vandana Mohan, Meltem Tepeler moderatörlüğünde ilham verici bir sohbet gerçekleşti. Bir sonraki oturumun moderatörü Frieha Altaf ile dünyaca ünlü tasarımcılar Paula Rooney, Teddy Manuel, Jen Gould ve Amie Bone “Dünyanın Farklı Bölgelerinde Yaratıcılık ve Tasarım” konusunda tecrübelerini paylaştı. “Yaratıcı Bir Marka Dünya Çapında Nasıl Büyütülebilir?” konulu panelde, Guadalupe Alvarez, Abdulaziz Alnoman, Alejandra Poupel gibi etkinlik sektörünün en önemli isimleri yer aldı.
Türkiye Uluslararası Etkinlikler Derneği (TUED)’in ev sahipliğinde gerçekleşecek “Bir Etkinlik Destinasyonu Olarak Türkiye’nin Önemi” adlı panelde, TUED Başkanı Meltem Tepeler moderatörlüğünde, MPI Türkiye Başkanı Seyhan Ayel, SITE Türkiye Başkanı Janet Çakır, Yaratıcı Etkinlik Planlama ve Uygulama Derneği (YEPUD) Başkanı Tülay Akın Ergincan, I-MICE Başkanı Hüseyin Kurt, SKAL Istanbul Başkanı Selma Tatar, International Live Events Association (ILEA) Başkanı Melissa Jurcan ve International Live Events Association (ILEA) Başkan Yardımcısı Cecilia Lavin yer aldı.
Etkinlik destinasyonlarının tanıtımında önemli bir yere sahip olan Gastronomi konusuna özel bir önem veren Yaratıcılık Konferansı; Michelin Guide şeflerini ağırladı. Moderatörlüğünü Feyza Yozgat’ın yaptığı “Türkiye’de Yaratıcı Gastronomi”, başlıklı panelde Şef Rudolf van Nunen, Şef Sinem Özler, Şef Buğra Özdemir, Şef Ulaş Durmaz, Şef Nilay Lale ve Jumbo Genel Müdürü Hakan Zihnioğlu yer aldı. Bir sonraki panelde “Mutfak Sanatı: Gastronominin Sihriyle Etkinlikleri Unutulmaz Bir Deneyime Nasıl Dönüştürebilirsiniz?” sorusuna uluslararası gastronomi sihirbazı Michael Cervino ile cevap arandı.
“MICE ve Lüks Endüstrisinde Sürdürülebilirliğin Geleceği” panelinde Prof. Dr. Nilgün Cılız, Doç. Dr. Özen Kırant Yozcu ve Eser Erginoğlu sürdürülebilir bir geleceğe hazır olmak için izlenmesi gerekenleri katılımcılar ile paylaştı. “Etkinlik Endüstrisinde Çiçek Tasarım Sanatı” panelinde ise dünyanın önde gelen çiçek tasarımcısı Tomas De Bruyne ve dünyaca ünlü Thursd Dergisi editörü Regine Motmans katılımcılara ilham dünyasının kapılarını araladı. “Dijital Pazarlamada Küresel Olarak Yaratıcı Olmak” oturumunda Wedded Wonderland ve dünya çapında 380 milyon kişiye ulaşan Wedded Week’in kurucusu Wendy El-Khoury yer aldı. Yaratıcılık Konferansı’nın son oturumunda ise “Etkinlik Endüstrisinde Yenilikçi Eğlence Stratejileri” konusu ile etkinlik sektörünün ünlü etkinlik tasarımcısı Gabriele Rizzi eğlence sektöründeki inovatif yeni bakışa odaklanarak ise sektör profesyonellerine yeni perspektifler sundu. 5 Aralık akşamı İstanbul Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen networking parti ile ekinliğin ikinci günü sona erdi.
‘Sofralar Sergisi Sanat ve Yaratıcılığı Kutlayalım’ projesinin B2B toplantılarında Turizm ve MICE Sektör Profesyonelleri Buluştu
6 Aralık’ta turizm ve MICE sektör profesyonelleriyle yapılan B2B toplantılarında dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen otelleri katılımcılar ile bir araya geldi. Akşamında ise; Shangri-La Bosphorus İstanbul’da gerçekleşen kapanış partisi ile ‘Sofralar Sergisi Sanat ve Yaratıcılığı Kutlayalım’ projesinin üçüncü edisyonu sona erdi.