Metro Türkiye, “Benim İşim, Benim Mutfağım” projesi ile afet bölgesindeki restoranlara destek oluyor.
Yeme-içme sektörünün en önemli iş ortaklarından biri olan Metro Türkiye, ülkemizin mutfak kültürünü yaşatmak için depremden etkilenen bölge restoranlarının yeniden ayağa kalkmasına destek veriyor. Mekan, ürün ve servis hizmeti desteği sunduğu “Benim İşim, Benim Mutfağım” projesi ile Antakya Sultan Sofrası, Maraş Paça Kebap Restaurant, Malatya Hacı Baba Restaurant ve Antakya Pöç Kasabı ve Kebap Salonu’nun Ramazan boyunca Gastronometro’da iftar organizasyonları düzenlemesini sağlayan Metro Türkiye, restoranların projeden elde edeceği gelir ile kapılarını tekrar açmasını hedefliyor.
Türk mutfak kültürüne ve değerlerine sahip çıkma amacıyla çalışmalarını sürdüren Metro Türkiye, “Benim İşim, Benim Mutfağım” projesi ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da bu kültürü yaşatan ancak deprem nedeniyle hasar gören restoranlara yeniden ayağa kalkabilmeleri için can suyu oluyor. Yeme-içme sektörünün en önemli iş ortaklarından biri olarak üstlendiği sorumlulukla Türk mutfağının sürdürülebilirliğine destek veren çalışmalara imza atan Metro Türkiye, Ramazan ayı boyunca Gastronometro’nun kapılarını dört restorana açacak. Metro Türkiye, Gastronometro platformunu restoranların kullanımına açmanın yanı sıra iftar davetlerinde kullanılacak ürünlerin tamamını karşılayacak; şef ekibi ve servis elemanları ile de bu restoranlara destek olacak. Proje kapsamında Antakya Sultan Sofrası, Maraş Paça Kebap Restaurant, Malatya Hacı Baba Restaurant ve Antakya Pöç Kasabı ve Kebap Salonu’nun yöresel lezzetleri ile iftar organizasyonları düzenlemesi için fırsat sunan Metro Türkiye, restoranların elde edeceği gelir ile tekrar ayağa kalkmalarını ve bölgenin mutfak kültürünün yaşamaya devam etmesini hedefliyor.
“Benim İşim, Benim Mutfağım” projesi ile ihtiyaç sahibi restoranların yanında yer alan Metro Türkiye, iftar daveti verecek şirket ve dernekleri Gastronometro’ya bu değerli restoranların müşterileri olmaya davet ediyor.
Ülkemizin en zengin yemek kültürü merkezlerinden Hatay, Kahramanmaraş, Malatya gibi illerimizde birçok restoranın depremin yarattığı ağır hasar nedeniyle artık konuklarını ağırlayamadığını belirten Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, “33 yıldır faaliyet gösterdiğimiz ülkemizde ilk günden bu yana ‘İşin Mutfağında’ yer alıyor ve toplumsal farkındalık odaklı çalışmalara imzamızı atıyoruz. Hem mutfak kültürümüzün kaybolmasını önleyerek bölgedeki damak tatlarını geleceğe taşımak hem de bölge ekonomisine destek vermek için bu bölgenin ustalarına ve restoran sahiplerine destek vermemiz gerekiyor. Bu inançla, yöresel lezzetleri sunan bu restoranların kapılarını tekrar açabilmeleri için üzerimize düşen sorumlulukla yardım elimizi uzatıyoruz. Bölgede sektöre katkıları ile öne çıkmış dört restoranla güç birliği yapıyor, kapılarını tekrar açabilmeleri için “Benim İşim, Benim Mutfağım” projesini hayata geçiriyoruz. Proje kapsamında, geleneksel hale getirdiğimiz Ramazan iftar organizasyonumuzu, bu sene afet bölgesinde depremlerde hasar gören restoranlara destek olmak için düzenliyoruz. Amacımız, restoranların iftar yemeklerinden elde edecekleri maddi destekle tekrar ayağa kalkmasını ve yörelerine özgü lezzetleri sunmaya devam etmesini sağlayabilmek. Kişi başı ücretin 1.000 TL olacağı iftar yemeğinde tam kapasiteye ulaştığımız takdirde her bir restorana yaklaşık 500 bin TL gelir yaratabilme, toplamda da 2 milyon TL katkıya ulaşabilmeyi hedefliyoruz. Metro Türkiye olarak afetten etkilenen tüm üreticilerimizin ve bu ürünlerle mutfağımızı geleceğe taşıyan restoranlarımızın zor günlerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz.” dedi.
İftar yemekleri Gastronometro’da düzenlenecek
“Benim İşim, Benim Mutfağım” projesinin Ramazan ayının kucaklayıcı ve birleştirici ruhuyla hayat bulacağının altını çizen Türüng, “Ülkemizin mutfak kültürünü oluşturan birçok değerli restoran, deprem nedeniyle faaliyetlerini durdurdu. Kapılarını tekrar açabilmeleri için desteklerimize ihtiyaçları var. Her zaman dayanışmanın en güzel örneklerine sahne olan Ramazan ayında biz de bu restoranlarımıza destek olmak istedik ve onların maddi gelir sağlayabilecekleri bir formül geliştirdik. Konuklarını kendi mekanlarında ağırlayamayan dört restoranımıza Gastronometro’nun kapılarını açarak, Ramazan organizasyonlarına ev sahipliği yapmalarını sağlayacağız. Türkiye’de gastronomi sektörünün gelişimine katkı vermek için 8 yıl önce kurduğumuz Gastronometro da bu projeyle amacına uygun çok anlamlı bir görevi üstlenmiş olacak” diye konuştu.
Mekan, ürün ve servis desteği verecek
Ramazan süresince restoranlara Gastronometro mutfağını açacaklarını ve iftar davetlerinde kullanılacak ürünlerin tamamını Metro Türkiye olarak karşılayacaklarını vurgulayan Sinem Türüng, “Mekan ve ürün desteğimizin yanında Gastronometro şef ekibimiz ve servis personellerimiz ile de restoranlarımızın yanında yer alacağız. Sundukları yöresel lezzetler ile tanınan Antakya Sultan Sofrası, Maraş Paça Kebap Restaurant, Malatya Hacı Baba Restaurant ve Antakya Pöç Kasabı ve Kebap Salonu işletmeleri, iftar organizasyonu düzenleyecek şirket ve dernekleri iftar menüleri ile Gastronometro’da ağırlayacak. 80 kişiye kadar gerçekleştirilebilecek olan organizasyonlardan elde edilecek gelir, bu işletmelerimizin mekanlarını tekrar açabilmesi için direkt kaynak olarak kullanılacak” bilgisini verdi.
Ramazan ayı içerisinde Antakya Sultan Sofrası, Maraş Paça Kebap Restaurant, Malatya Hacı Baba Restaurant ve Antakya Pöç Kasabı ve Kebap Salonu’nun hazırlayacağı iftar menüleri ile konuklarını ağırlamaya hazırlandığını vurgulayan Sinem Türüng, şirket ve derneklere seslenerek “Sizler de bu seneki iftar davetlerinizi Gastronometro’da vererek bu restoranlarımıza umut olabilir, yeniden hayat bulmalarına, bölge mutfağını ve kültürünü yaşatmalarına katkıda bulunabilirsiniz” dedi.