Dayanışma kültürü kapsamında birçok çalışma yapan Anadolu Efes Gönüllüleri, Upcycle İstanbul işbirliğiyle yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Anadolu Efes çalışanları, ileri dönüşüm tekniklerini kullanarak bira kasalarını sokak hayvanları için sıcak yuvalara dönüştürdü. Proje, geçtiğimiz hafta Maçka Dekk’te Tasarımcı Ali Semiz’in ve grafik sanatçısı Pınar Ulus’un katıldığı bir etkinlikte hayata geçirildi. Dönüşüm etkinliğinde katılımcılar, yuva yapımı ve renklendirme gibi çeşitli alanlarda görev aldı. Anadolu Efes Gönüllüleri böylece, gezegene daha az atık bırakmak için bir adım daha atarken, aynı zamanda sokaklardaki patili dostlar için barınabilecekleri yuvalar oluşturdu.
Yakın zamanda 2030 Sürdürülebilirlik hedeflerini açıklayan Anadolu Efes’te plastikle mücadele önemli bir yer tutuyor. İş Dünyası Plastik Girişimi’nin ilk imzacılarından biri olan şirket, verdiği taahhütlere ulaşma yolunda geçtiğimiz dönemde bir markasını tamamen plastiksiz hale getirdi. Bu çerçevede artık kullanılmayan bira kasaları ileri dönüşüm ile değerlendiriliyor.
Anadolu Efes Gönüllüleri hakkında
Topluma yatırımı geleceğe yatırım olarak gören şirketin çalışanları, Anadolu Efes Gönüllüleri çatısı altında sosyal fayda çalışmaları yürütüyor. Anadolu Efes Gönüllüleri, bugüne kadar birçok kentte çöp toplama, ormanlık alanda sokak hayvanlarının beslenmesi, STK’lara, hayvan severlere mama bağışı ve İstanbul Maratonu’nda STK’lar adına koşu gibi faaliyetler yürüttü. Şirketteki her çalışan gönüllülük projelerine katılarak sosyal fayda yaratmaya katkı sağlayabiliyor. Anadolu Efes ayrıca, çalışanlarının bu projelerde çalışma saatleri içerisinde yer almasına da imkan sunuyor. Şirketin dayanışma kültürünün önemli bir parçası olan gönüllülük projeleri kapsamında her ay en az bir çalışma gerçekleştiriliyor. Anadolu Efes Gönüllüleri’nin aynı zamanda bir de komitesi mevcut. 50 gönüllüden oluşan ve niyetimiz iyilik diyen komite üyeleri sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmalarının sürdürülebilirliğinden sorumlu.