Başta kız çocuklar olmak üzere tüm çocukların güçlenmesini destekleyen programlar yürüten Suna’nın Kızları’nın kurucusu İpek Kıraç açıklamalarda bulundu.
Suna’nın Kızları’nın geride kalan üç yıldaki kazanımlarını aktaran Kıraç, gelecek üç yıla dair stratejik hedeflerini paylaştı. Üç yıl içinde 12 bin çocuğa ulaşan güvenli öğrenme alanları oluşturmayı başardıklarının altını çizen İpek Kıraç, “Yeni dönemde kolektif olarak programlar ve modeller üretmeye, sistemsel dönüşüm için kamu, özel sektör ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Ülkemizdeki eğitim, kültür ve sanat alanlarının gelişmesine önemli katkılar sunmuş iş insanı Suna Kıraç’ın vizyonunu yaşatmak amacıyla 2021 yılında kurulan Suna’nın Kızları, çocukların güvenli ve destekleyici eğitim ve öğrenme imkânlarına erişmeleri ve bu süreci en çok kazanımla tamamlamalarını sağlayacak bir ekosistemin oluşmasına yönelik çözümler geliştirmeye devam ediyor. Suna’nın Kızları kurucusu İpek Kıraç, hem geride bırakılan üç yılın kazanımlarını hem de gelecek üç yıla dair stratejik hedeflerini paylaştı.
Kolektif etki yaklaşımıyla oluşturdukları çözüm ve destek toplulukları ve ortak uygulama sahalarıyla, üç yıl içinde 12 bin çocuğa ulaşan güvenli öğrenme alanları oluşturmayı başardıklarının altını çizen Kıraç, kız çocukların eğitimde, toplumda ve karar alma süreçlerinde daha güçlü bir yer edinmesini sağlamak üzere çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.
Yeni dönemde hedef Çocukları Destekleyen Mahalleler
6 Şubat 2023 depremleri sonrasında afet bölgelerinde kurduğu Çocuk Yaşam Merkezleri ile çocuklar için güvenli öğrenme ve sosyalleşme alanları oluşturan Suna’nın Kızları, yeni dönemde bu alanları hayatın geneline yaygınlaştırmayı hedefliyor.
Çocukların temas ettiği her yerin güvenli ve destekleyici olabilmesi adına çalışmalarını Çocukları Destekleyen Mahalleler yaklaşımı ile güçlendireceklerini paylaşan İpek Kıraç, “Yeni dönemde Çocuk Yaşam Merkezlerimizde edindiğimiz deneyimi, Çocukları Destekleyen Mahallelere taşıyacağız. Çocukların her açıdan desteklenebildiği bir ekosistem oluşturmak için çocuklar başta olmak üzere öğretmenlerden ebeveynlere kadar çocukların çevrelerindeki tüm aktörleri kapsayan, çok paydaşlı topluluklar oluşturmaya çalışacağız,” dedi.
İpek Kıraç, kolektif etki yaklaşımının önemini vurguladı
Suna’nın Kızları’nın kolektif etki yaklaşımıyla oluşturduğu çözüm ve destek toplulukları bugüne kadar hayata geçirilen program ve modellerin temel taşı oldu. Kolektif etki yaklaşımının önemini vurgulayan Kıraç, “Depremlerden sonra çok hızlı şekilde sahadaki ihtiyaca yanıt verebilecek çözümleri topluluklarımız sayesinde ürettik. Bu süreç bize, topluluklarımıza yatırım yapmanın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gösterdi. Yeni dönemde kolektif olarak programlar ve modeller üretmeye, sistemsel dönüşüm için kamu, özel sektör ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği yapmaya devam edeceğiz. Ürettiğimiz program ve modellerin ihtiyaç temelli şekilde uyarlanarak yaygınlaşabilmesi için mahalle temelli yerel toplulukların oluşturulmasına yatırım yapacağız” diye konuştu.